Koronavírus: rengeteg a fertőzött a magyar kisvárosban, tömeges tesztelésbe kezdtek

HelloVidék 2021. március 18. 09:00
Mint kiderült, a kisváros polgármestere is megbetegedett. Ahogy nyilatkozta, szerinte gyermeke vihette haza a fertőzést, a 19 fős osztályából ugyanis 11-en pozitívak lettek.

Tömeges tesztelésbe kezdtek a Baranya megyei Pécsváradon, ahol az eddigi adatok azt mutatják, hogy az orvosnál megjelent páciensek kétharmada megfertőződött - számolt be az ATV híradója. A vizsgálatot a város önkormányzata finanszírozza.

Mint kiderült,

Ahogy nyilatkozta, szerinte gyermeke vihette haza a fertőzést, a 19 fős osztályából ugyanis 11-en pozitívak lettek. A polgármester és családja először csak karanténba kerültek, de ahogy az orvos is jósolta, néhány napon belül ők is elkapták a fertőzést.

A tesztelést végző orvos a híradónak azt mondta, hogy jelenleg a középkorúak a legérintettebbek. Szerinte a brit mutáns lehet a betegségek okozója, erre utal, hogy agresszíven söpör végig egész családokon. Bíró Ferenc az tartja a legrosszabbnak, hogy eleinte csak enyhe tünetek jelentkeznek a fertőzötteknél, ezért nem lehet tudni, ki az, aki néhány napon belül kórházba kerül és ki az, aki az enyhe tünetekkel megússza.

Címlapkép: Getty Images