Ennyi volt a kora nyár: 16 megyére adtak ki riasztást, brutális zivatarok, jégesők jönnek

HelloVidék 2021. május 29. 13:00
Szombatra több megyében figyelmeztet zivatarra és felhőszakadásra, helyenkénti jégesőre az Országos Meteorológiai Szolgálat, vasárnap a helyzet pedig tovább romlik, 16 megyére terjesztik ki a riasztást. A hétvége időjárását egy hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

A Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett zivatarok kialakulása várható. Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain a déli óráktól zivatarokra számíthatunk, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek. Helyenként jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható, egy-egy helyen viharos szélroham sem kizárt, írja a met.hu

A hétvége időjárását hidegörvény alakítja, így az utóbbi napokban megszokott, nyárias meleg helyett hűvösebb idő vár ránk, újra előkerülnek napközben is a pulóverek, mellettük pedig az esőkabátokra és a széldzsekikre is szükségünk lehet.

Vasárnap a déli óráktól a mainál több helyen ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legkisebb valószínűséggel a Nyugat-Dunántúlon, de az ország többi részén él a riasztás. Az intenzív gócokhoz jégeső, viharos széllökés társulhat, az északkeleti harmadban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék is előfordulhat. A zivatartevékenység az esti órákra fokozatosan megszűnik.

Címlapkép: Getty Images