Hihetetlen, mi történik itt: napok óta nincs víz a településen, és nem tudni, mikor lesz

HelloVidék 2021. augusztus 3. 09:30
Négy napja nincs vezetékes víz Villány magasabban fekvő területein. Szivattyút cserélnek a szolgáltató egyik víztárolójánál, ráadásul több csőtörés is történt. Mayer István, a város polgármestere szerint a vízszolgáltató már gőzerővel dolgozik, de azt egyelőre nem tudni, hogy Villányban mikor lesz újra rendesen víz.

A lakókat lajtoskocsiból látják el, ez a megoldás azonban nem elégséges. A vízhiány miatt több vendéglátóhely is kénytelen volt visszamondani a foglalásokat, számolt be róla az ATV Híradó.

Mayer István, a város polgármestere szerint a vízszolgáltató már gőzerővel dolgozik. Most épp egy új szivattyút helyeznek üzembe a DRV munkatársai, hogy nagyobb nyomás legyen a településen. Azonban más gondok is akadtak a vízhálózattal. A híradónak azt mondta, több csőtörés is történhetett, ami miatt 50-100 köbméter víz is elmehet a rendszerből, és ez a vízmennyiség hiányzik a település megfelelő ellátásához.

Az ATV Híradó kereste a település vízszolgáltatóját, a DRV-t, de cikkük megjelenéséig nem érkezett válasz, és azt sem tudni, hogy Villányban mikor lesz újra rendesen víz.

Címlapkép: Getty Images