Egy halom pénzt kapott a somogyi település: mutatjuk, mire ment az ingyenpénz

MTI 2023. október 18. 16:04

Csaknem ötezer ember egészségügyi jólétét biztosítja az a beruházás, melyet ma adtak át Kadarkúton. A több, mint 300 millió forintos európai uniós támogatás során egy minden igényt kielégítő, energiatakarékos egészségügyi létesítmény készült el.

Kadarkút központjában a Fő u. 2. szám alatti önkormányzati ingatlanon épült fel az új 350 m2-es akadálymentes épület, melyben három háziorvosnak, három védőnőnek és egy fogorvosnak alakítottak ki rendelőket. Tágas váró, korszerű szociális helyiségek, modern berendezések szolgálják a kényelmes és biztonságos egészségügyi ellátást. Az épület mellett helyet kapott továbbá egy 16 férőhelyes parkoló is.

Nehéz, akadályokkal teli időszakon vagyunk túl

- összegezte a múltat Karsai József, Kadarkút polgármestere.

A polgármester szerint az építőanyagárak változása és a kivitelezési nehézségek miatt háromszor futottak neki a pályázat megvalósításának, amelynek eredménye ez a szép létesítmény.

Köszönet illeti azokat a projektben dolgozó partnereinket, szakembereket, akik végig kitartottak mellettünk és segítették a beruházást. Körzetünket hat település – Kadarkút, Visnye, Mike, Hencse, Hedrehely és Kőkút – alkotja, így csaknem ötezer lakosnak tudunk mostantól 21. századi feltételeket biztosítani az egészségügyi szolgáltatások terén

- hívta fel a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images