Riasztó felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit szánnak a magyarok idén ajándékokra

HelloVidék 2023. december 10. 17:04

Kevesebb jut idén karácsonyi ajándékokra, és sokan a menün is spórolnak a magas árak miatt. A szakértők szerint a kiskereskedelmi forgalom az ünnepi időszak ellenére sem tér magához decemberben.

Két héttel karácsony előtt lassan célegyenesbe ér az ajándékok vásárlása és az ünnepi fogások hozzávalóinak beszerzése. A készülődést ugyanakkor beárnyékolja, hogy idén jelentősen visszaesett a fizetések értéke, ami a fogyasztási kedvet is visszavetette - számolt be róla az ATV.

A cég vezetője az ATV híradójának azt mondta: nem számítanak idén olyan kiemelkedő eredményre, mint tavaly, mert sokkal akcióérzékenyebbek lettek az emberek. A fotózás nagyon nagy pofont kapott, a számítástechnika és a telekommunikáció kicsit visszaesett, mint ahogy a televíziózás is.

Az ajándékok mellett a karácsonyi menü összeállítása a legfontosabb kérdés. Az árak emelkedése miatt az elmúlt hónapokban ugyan visszaesett a kiskereskedelmi forgalom, az üzletek mégis arra számítanak, hogy az akciók jó hatással lesznek a forgalomra.

Címlapkép: Getty Images