Elkészült Csetény büszkesége: ilyen lett a település új bölcsődéje

MTI 2023. december 20. 15:02

Több mint 360 millió forintos támogatással épült új, kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde a Veszprém vármegyei Csetényben. Az épület körül játszóudvart is kialakítottak.


 

A bölcsődefejlesztést az indokolta, hogy a község lélekszáma az elmúlt időszakban nőtt, és nagy szükség mutatkozott a gyermekek napközbeni felügyeletét ellátó intézményre - áll a Nagy Attila (független) polgármester által jegyzett közleményben.

A kétcsoportos bölcsődét a település óvodája szomszédságában alakították ki úgy, hogy az előkertben parkolóhelyeket is biztosítottak. Az épület körül játszóudvart alakítottak ki, a teraszokat részben befedték, és számos fejlesztő játékkal is felszerelték az új csetényi bölcsődét.

A bölcsőde építéséhez a 364 millió forintos európai uniós támogatás mellett az önkormányzat 20 millió forint önrészt biztosított.

A település a Magyar falu programból 35 millió forintot nyert el a bölcsőde melletti régi iskolaépület felújítására, amelyet az önkormányzat további hatmillió forinttal egészített ki. Itt a bölcsődefejlesztéssel párhuzamosan Campus Kapu néven közösségi és ifjúsági teret hoztak létre a község fiataljainak.

Címlapkép: Getty Images