Több mint egymilliárd forintot kapott ez a vidéki nagyváros: de mire költötték a pénzt?

MTI 2024. január 17. 10:33

Európai uniós támogatásból és önkormányzati önerőből, összesen több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Kecskeméten a Szabadkai és a Lánchíd utcai óvodát, valamint az Aranyhaj Bölcsődét.

A város önkormányzata az intézményi korszerűsítésre 523,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretéből, amelyet 500 millió forint saját forrással egészítettek ki. A felújítás érintette Kecskemét legnagyobb óvodáját, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodáját, ahova 193 gyermek jár, de korszerűsítették a szomszédos Aranyhaj Bölcsődét és a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodáját is.

Mindhárom önkormányzati tulajdonú épületnél megtörtént az utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítése. Az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat mindenhol megoldották.

A felújításokat tekintve a Lánchíd utcai óvoda a sorban a nyolcadik, és már négy újabb előkészületei is folynak, hiszen a tervek szerint 2024-ben a Forradalom utcai óvodát és bölcsődét, továbbá a Ceglédi úti és az Ifjúság úti óvodákat korszerűsítik.

Címlapkép: Getty Images