Magasra teszi a mércét Győr: ezekkel az elképesztő programokkal készülnek a karácsonyra

MTI 2018. november 26. 14:01
November 30-án kezdődik és január 1-jén tűzijátékkal zárul az Advent Győrben elnevezésű rendezvény a megyeszékhely belvárosában, az ünnepélyes megnyitóval felgyúlnak a belvárosi díszvilágítás fényei is - tájékoztatott a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója.

A hagyományos zenei és kézműves programok mellett idén is felállítják a jégpályát a Dunakapu téren, emellett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat beadásának napjától működő óriáskerék is a programsorozat részeként üzemel - emelte ki Tóthné Kardos Krisztina.

A fő helyszín a Széchenyi tér lesz, ahol felállítják mindenki karácsonyfáját és az adventi koszorút, de ott kap helyet a betlehem, a kisvasút, az állatsimogató, a fényfestés, a kézműves vásár és ott tartják a koncerteket is.

A négy héta alatt a Széchenyi téri színpadon fellép mások mellett Kozma Orsi, Tabáni István, Dallos Bogi, a Hoppáré zenekar és Wolf Kati.

A Baross úton a gasztronómia kapja a főszerepet, a forró italokat tavalyhoz hasonlóan ezúttal is egységes poharakban mérik. A Megyeház téri faházakban pedig ajándéktárgyakat lehet vásárolni.

A jégpályán, amelyet a nagyközönség is használhat, idén is többször mutatja be a Győri Nemak-Dana ETO HC ötven növendéke a jégrevüt, ezúttal Karácsonyi álomutazás címmel.

Az Advent Győrben rendezvénysorozat részeként rendezik meg idén is az Öt templom Advent fesztivált Győr Újváros városrészének templomaiban november 29. és december 26. között és a Boogiefesztet december 6. és 8. között a Richter-teremben.

Mindezek mellett az Audi Arénában december 15-én Apácza Show Musical lesz, december 27-én Neoton-koncert, két nappal később pedig Majka-koncert.

A programsorozat szilveszter és újév napján a Széchenyi téren a Starmachine, a Club 54 zenekarok, valamint Vastag Tamás koncertjével és tűzijátékkal zárul.