Mától megtekinthető: az egész Kárpát-medence képviselteti magát a kiállításon

MTI 2019. február 15. 11:00
A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás pénteken a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Az ország és a Kárpát-medence különböző vidékein élő, más-más látásmóddal és technikával alkotó művészeinek több mint egy évtized alatt készült munkáiból válogat a kiállítás - közölte Miklós Péter múzeumigazgató. A március végéig látható kiállításon a művésztelep huszonegy alkotójának csaknem hetven munkáját ismerheti meg a közönség.

A makói Natura Marosmenti Művésztelep egyrészt alkotói közösség, másrészt viszont baráti társaság is, amelynek hódmezővásárhelyi tagjai is vannak

- közölte Karsai Ildikó grafikusművész, a művésztelep vezetője, hozzátéve, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlat Tornyai-plakettel elismert művészei közül hárman is rész vesznek a minden esztendőben augusztus első felében megszervezett alkotóműhely munkájában.

A háromhetes alkotási folyamatnak minden évben van megadott témája, amelyet művészek a saját útjukat járva, nem egyszer kísérletezve, vagy a tőlük megszokottól eltérő műfajban kalandozva járnak körbe. A vásárhelyi tárlat anyagának összeállítása során cél volt, hogy az alkotóközösséget jellemző, műfaji és szellemi sokszínűséget megmutathassák.