Hivatalos: nevet változtatott Kis Grófo!

hvg.hu 2019. április 29. 10:00
Nevet változtatott Kis Grófo, a nagy hírt Facebook-oldalán osztotta meg. Nem Kis Grófo az egyetlen, aki megváltoztatta nevét: Magyarországon majd 5 év leforgása alatt több mint 20 ezer személy kérelmezte az erre kijelölt szervnél nevének megváltoztatását.

Nevet változtatott Kis Grófo, a nagy hírt a Facebook-oldalán osztotta meg a rajongóival. A bulibáró teljes neve ezentúl Grófo-Kozák László, írja a hvg.

„Kedves ismerőseim/rajongók! Nagyon nagy örömmel jelentem be, hogy a Grófo név most már hivatalosan is szerepet kapott az életemben!”

– írja bejegyzésében.

Mivel az egész ország Kis Grófo néven ismerte meg, és édesapját is Grófo néven ismerik, úgy érezte, itt volt az ideje, hogy hivatalossá tegye nevét.

Magyarországon majd 5 év leforgása alatt több mint 20 ezer személy kérelmezte az erre kijelölt szervnél nevének megváltoztatását, írja cikkében a Pénzcentrum. A Budapesti Főváros Kormányhivatalának (BFKH) hivatalos tájékoztatása szerint a névváltoztatási eljárásnak két fajtája ismert. Egyik a születési név megváltoztatása, a másik a házassági név megváltoztatása.

A születési név megváltoztatásának amellett, hogy rengeteg dolognak kell megfelelni bizony költsége is van. Az eljárás illetéke 10 000 forint, ami a megváltoztatott név ismételt megváltoztatására irányuló kérelem esetén már 50 000 forint.

Fotó: MTI/Mohai Balázs