Mindent ellep a szemét: súlyos állapotban a Kenyérmezői-patak + videó

hvg.hu 2019. szeptember 24. 09:30
A dorogi illetőségű Szemétirtók csapata ismét ellátogatott a Kenyérmezői patakhoz. Amit ott találtak, arra szavak nincsenek - írja a kemma.hu.

Mint a portál is megírta, a Kenyérmezői-patak Dorog és Esztergom-Kertváros közt a Duna irányában terül el. A korábban békés és tiszta patakban és környékén most hatalmas mennyiségű szemét halmozódott fel, melyet a hétvégén a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület önkéntesei próbáltak meg begyűjteni. Idén másodjára tették meg ezt a Szemétirtók.

A csapat korábban a patak Dorogi úti szakaszánál gyűjtötte a hulladékot. Akciójuk során elképesztő tárgyakat húztak ki a vízből, illetve kiirtották a szerves iszapon megtelepedett, túlburjánzó növényt is. A mostani alkalommal főleg a Schmidt-villa környékén ügyködtek az önkéntesek. Döbbenetes mennyiségű szemetet sikerült összeszedni a patak mintegy 100 méteres szakaszáról. A kölcsönkapott tíz köbméteres konténer hamar csordultig telt. Számtalan PET-palack, ruhanemű, valamint babakocsi és gyerekroller is került a szemétkupac tetejére.