Puskás-díjat nyert a vidéki focista: videón a fergeteges gól

Index 2019. szeptember 24. 11:00
Hétfőn a milánói Scalában rendezték a FIFA éves díjátadó gáláját, amin elsőként az elmúlt év legszebb góljának járó Puskás-díjat adták át: a díj történetében először magyar játékos kapta az elismerést, a 18 éves Zsóri Dániel – a Ferencváros ellen szerzett – ollózását találták a legszebbnek. Zsóri Lionel Messit is előzte a díjért zajló versenyben. Messi végül az év játékosának járó címmel vigasztalódhatott - írja az Index.

A FIFA augusztus közepén az idei Puskás-díjra tíz gólt jelölt. A megnevezett játékosokra és góljukra bárki szavazhatott a nemzetközi futballszövetség weboldalán. A közönségszavazás lezárása után három gól maradt versenyben:

  • Lionel Messi nyesése az idei Betis–Barcáról,
  • Juan Fernando Quintero szabadrúgása a River Plate–Racing Clubról,
  • Zsóri Dániel ollózása a Debrecen–Fradiról.

Történelmi pillanat volt ez, hiszen még nem fordult elő, hogy jelöljenek egy magyar játékost erre a címre. A szűkítés után viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a nyertes Messi vagy Zsóri lesz. A vidéki focista jelenleg a Debreceni VSC futballistája. Hatalmas ollózását még a februári bajnoki 93. percében, 1-1-es állásnál hajtotta végre még az FTC ellen. A 18 éves játékos élete első, azóta is egyetlen gólját szerezte, ráadásul karrierje első NB I.-es meccsén. A DVSC akkor 2-1-re győzött.