Színészek a kutyákért: így fogott össze a társulat

HelloVidék 2019. október 31. 09:00
A békéscsabai kutyamenhely javára indított jótékonysági akciót a Jókai színház, kapcsolódva a Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékhoz. Szerdán a teátrum művészei és munkatársai megsétáltattak néhány négylábút a Kétegyházi úton. Közel két héten át adományokat gyűjtenek a menhelyen lévő állatok számára, valamint az örökbefogadást szintén népszerűsítik - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, az előadott darabban is kiemelt helyet kapnak az állatok. A történet a kis Sophia hercegnőről szól, aki egy kutyust szeretne születésnapjára. Ez persze nem ilyen egyszerű, ugyanis szülei kijelentik, hogy nem kaphat, mert a háziállatok koszosak, büdösek, hullatják a szőrüket. Egy napon aztán különös tojásra bukkan, amiből kikel egy kis sárkány. Rögtön magával viszi, gondoskodik a kis árváról, de rejtegetnie kell, nehogy valaki megtalálja. Ettől megváltozik az élete, minden csupa izgalom lesz körülötte, miközben a kis sárkány egyre csak nő és nő – és ebből lesz természetesen a kalamajka.

A békéscsabai teátrum évtizedek óta végez karitatív tevékenységet, és ezt a hagyományt a jövőben is folytatná. A gyerekdarab, a Sárkány a szekrényben pedig adta az ötletet, hogy most a békéscsabai kutyamenhelynek, az állatvédőknek segíthetnénk. Ugyanis a Sárkány a szekrényben története szerint egy kislány álmai között egy kutya szerepel – a menhelyen lévő állatok vágya pedig az, hogy szerető gazdára találjanak

- mondta Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója, aki kitért arra is, hogy az akció azonban itt még nem ér véget, mivel közös fényképek szintén készülnek, amikkel a kutyák és macskák örökbefogadását népszerűsítenék. Ugyancsak a kezdeményezés része egy adománygyűjtés: a jegypénztárban november 5. és 14. között nemcsak pénzadományokat, hanem egyéb felajánlásokat is lehet hagyni, amelyek segíthetik a menhelyen zajló munkát. Ahogy az igzgató mondta, bíznak abban, hogy sok jobb sorsra érdemes állat álmát teljesíthetik.