Magyar siker: tizenkilenc érmet szereztek versenyzőink a kutyafogathajtó eb-n

MTI 2019. november 12. 18:00
Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a felnőttek között kutyás futásban (canicross) Koris Edina lett Európa-bajnok, Varga Zoltánné kutyafogathajtásban, Paku Dénes pedig dogscooterben versenyszámban szerzett aranyérmet. A junioroknál Varga Alma (fogathajtás) és Koncz Réka (kutyás futás), veterán korosztályban pedig Hummel Zoltán (kutyás futás) győzött.

Várakozáson felüli volt a magyar szereplés. Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, éppen ezért a legnagyobb siker - az eredmények mellett -, hogy mindenki lehozta ezt a kontinensbajnokságot sérülés nélkül. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült egy rangos Európa-bajnoksággal öregbítenünk a hazai sportrendezvények sorát

- összegzett Dér Andrea, a hazai szövetség elnöke.

A Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Eb-n 17 ország legjobbjai vettek részt, a versenyzők szibériai husky-val, alaszkai malamuttal, samoyeddel és grönlandi kutyákkal álltak rajthoz.