Világsiker: toplistás úti cél lett a magyarok kedvenc túraútvonala

HelloVidék 2019. november 26. 16:00
A National Geographic magazin nemzetközi honlapja összeszedte, hogy milyen utazási célpontokat ajánl az olvasóknak 2020-ra. A 25 desztináció közé Magyarország és az Országos Kéktúra is befért. A hírről a Magyar Természetjáró Szövetség adott ki közleményt, hogy a világ első számú tudományos ismeretterjesztő magazinja, a National Geographic beválaszotta az Országos Kéktúrát egy olyan, 25 ajánlatot tartalmazó útiélménycsomagba, amin olyan tételek szerepelnek többek között, mint a Kalahári sivatag, a Maldív-szigetek, Kamcsatka, Mostar vagy a Grand Canyon - írja a We Love Budapest.

Ahogy a portál írja, rengeteg munka előzte meg a most kiadott listát. A végső sorrendet a National Geographic Traveler’s tizenhét különböző országból származó szerkesztőségei és a magazin világjáró szakértői alakították ki.

A magyar esélyes az Országos Kéktúra volt, ami a neve ellenére nem az egész országot fedi le, csak az északi régiót. Amit még lehet tudni az útvonalról az az, hogy összesen 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll és 152 bélyegzőpont található menet közben. Az eddigi adatok szerint a teljes távot több mint 6700-an teljesítették már.