Jó hír az orosháziaknak: megújulhat a Mátrai stadion és környéke

HelloVidék 2019. december 3. 10:02
Sokaknak szívügyük a Fűtőház utcai, Mátrai Sándorról elnevezett stadion. Az orosházi képviselő-testület közmeghallgatásán a létesítmény jelenlegi helyzete és a jövője is téma volt. OMTK-sportpályaként emlegeti az orosháziak többsége. Évtizedeken át szolgálta a város labdarúgását ez a hely, amely elképzelhetetlen volt az érces hangú gondnok, Szénási József és felesége személye nélkül - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, vannak, akik szurkolóként töltöttek sok időt a pálya szélén, de vannak olyanok is, akik sportolni jártak ki, sőt az OMTK atlétika szakosztályának a sportolói számtalan sportágban edzettek itt a sikerért. Mára viszont nagyon megváltoztak a körülmények. A pálya és a lelátók régóta üresek, csak néhány elszánt futó köröz a megmaradt futópályán.

A város polgármestere Dávid Zoltán arra kérte a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket a stadion modernizálásával kapcsolatban. Tóth-Kása Sándor képviselő, az ULE elnöke hozzátette, hogy már dolgoznak a sportlétesítmény megújításán.

Elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a pályázatot – az önkormányzat pedig az önrészt biztosította –, amely egy, a FIFA-szabványnak megfelelő labdarúgópálya megépítését teszi lehetővé. A lelátó és a környezet felújítására más pályázati forrás kell

- mondta a képviselő.

Gondolva az amatőr sportolókra, akik napi rendszerességgel ott vannak a salakpályán, a korai sötétedés miatt a világítást is meg kell oldani, és a rengeteg falevelet össze kell takarítani a pályáról

- emelte ki Molnár Béla alpolgármester.