Döntöttek: nem lesz többé újévi tűzijáték ebben a vidéki városban

HelloVidék 2020. január 7. 11:00
A többség nem szeretne többet szilveszteri tűzijátékot Székesfehérváron. Ez derült ki a polgármester Facebook-oldalán egy hétig zajló szavazásból. Cser-Palkovics András egy új posztban bejelentette, hogy az eddig a tűzijátékra fordított pénz felhasználásáról később dönt az önkormányzat - írja az fmc.hu.

Ahogy a portál írja, nem lesz több újévi tűzijáték Székesfehérváron - legalábbis egy darabig biztosan. Saját Facebook-oldalán kérdezte meg Cser-Palkovics András polgármester a város lakóit arról, hogy a jövőben legyen-e évköszöntő tűzijáték Fehérváron vagy sem. A szavazás egy héten át tartott, előzménye pedig az volt, hogy az ország több településén, így Esztergomban, Szentendrén, Tatán és Miskolcon is elmaradt a tűzijáték az állatok védelme és biztonsága miatt.

A január 6-án zárult le a szavazás, és elsöprő többségben voltak azok, akik nem szeretnének többet tűzijátékot szilveszterkor. Közel 28 ezren voksoltak, közülük több mint 23 ezren azt szeretnék, hogy legközelebb már másképp köszöntse az új évet Székesfehérvár. A város polgármestere röviddel a szavazás vége után osztotta meg gondolatait a Facebookon.

Címlapkép: Getty Images