Így próbál túlélni a Tisza-tavi Ökocentrum: látogatóik segítségében bíznak

MTI 2020. április 23. 19:09
A magyar állatkertekhez hasonlóan március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról.

Több hazai állatkerthez hasonlóan a Tisza-tavi Ökocentrum is támogatói jegyek kibocsátásával próbálja átvészelni a járványidőszakot, közölte a poroszlói létesítmény ügyvezető igazgatója csütörtökön. Kiss János tájékoztatása szerint a támogatói jegyek hétfőn kerültek forgalomba 5000, 3500 és 2000 forintos értékben.

A vásárlók azonban most nem csupán jogot szereznek Európa egyik legnagyobb édesvízi akváriumának meglátogatására, hanem jelentős támogatást is nyújtanak a komplexum működtetéséhez ebben a nehéz időszakban.

Az igazgató emlékeztetett: a magyar állatkertek - köztük a Tisza-tavi Ökocentrum is - március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat. Így már több mint egy hónapja jegybevételek nélkül gondoskodnak a létesítmények fenntartásáról, az állatokról és élőhelyeik karbantartásáról. A szigorú takarékossági intézkedések bevezetésének köszönhetően a TTÖC jelenleg is megszokott, 30 fős dolgozói létszámával működik, ám a járvány elhúzódása esetén lehetetlen pénzügyi helyzetbe kerülhet. Ezt szeretnék elkerülni a támogatói jegyek értékesítésével.

Címkép: Wikipedia