Kihagyhatatlan gasztrokaland a Balatonon: itt kóstolhatjuk meg a népszerű ital elképesztő újdonságait

MTI 2020. július 11. 12:12
Az Alsóörsi Sörnapokat követően Keszthelyen kóstolhatják meg a júliusi hőségben nyaralók a kis- és nagyüzemi sörspecialitásokat. A Keszthelyi Sörnapok keretében sörkülönlegességek, street foodok és gasztrokulturális programok várják a látogatókat július 15. és 19. között.

Keszthely immár ötödik alkalommal ad otthont kis- és nagyüzemi sörkülönlegességeknek, ízletes street food ételeknek és gasztrokulturális programoknak a Keszthelyi Sörnapok keretében, amely július 15. és 19. között várja a malátarajongókat a Móló melletti sétányon.

A Serfőző csapata idén is Keszthelyre invitálja a sörkedvelőket. Az Alsóörsi Sörnapokat követően Keszthelyre helyezik át székhelyüket, hogy a kis- és nagyüzemi sörspecialitásokkal kényeztessék a júliusi hőségben mártózó nyaralókat.

A főzdék csapjain a nagy kedvencek mellett idén is találkozhatunk újdonságokkal. A Guinness Hophouse például sörpremierrel készül, világos Guinness sörrel örvendezteti meg a Keszthelyi Sörnapok vendégeit. Az ír sörremek mellett találkozhatunk még a cseh Bernard és a Cerna Hora házával, a belga Mort Subite főzeteivel és magyar kisüzemi habzó italokkal is.

A hűsítők mellett street food és grill ételek, illetve gasztrokulturális programok várják az érdeklődőket július harmadik hétvégéjén. Katona Csaba sörtörténeti előadásai és sörkóstolói, sakk szimultán megmérettetések és sörivóversenyek egészítik ki a vízparti koccintásokat.

A rendkívüli hónapokat követő időkben a szervezők különös figyelmet szentelnek az egészségügyi előírások megfelelő betartására és betartatására, így a sörpadokat egymástól 1,5 méterre helyezik el, illetve a kiállítói házaknál kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a látogatók számára.

Címlapkép: Getty Images