Két népszerű hazai rendezvényt is lefújtak: kiemelten kezelik a megelőzés ügyét

HelloVidék 2020. július 27. 20:06
A polgármester bejelentése szerint két népszerű rendezvény is elmarad Debrecenben a megyében is növekvő koronavírusos esetek száma miatt. A polgármester kiemelte, hogy a kisebb augusztus 20-hoz kapcsolódó ültetéses programokat megtartják - írja a Cívishír.

A portál információi szerint Papp László polgármester bejelentette, hogy elmarad a Debreceni Bor- és Jazznapok és Cseh Sörkert sem lesz. Az Új Városházán tartott sajtótájékoztatón a polgármester kifejtette, hogy mivel emelkedett az országban és a megyében is a koronavírussal fertőzöttek száma, ezért fokozott elővigyázatossgára van szükség.

Bár Debrecen kiemelten kezeli a megelőzés ügyét és követi a központi utasításokat, újabb, saját hatáskörben hozott intézkedésekre van szükség, ugyanis nincs meg maradéktalanul a távolságtartás, továbbá a nyárból adódó lehetőségeket mindenki igyekszik kihasználni

– fogalmazott.

Hozzáfűzte, hogy az augusztus 20-hoz kapcsolódó programok közül az ültetéses, kisebb kockázatú programokat megrendezik, de elmaradnak a nagyobb rendezvények például az említett Debreceni Bor és Jazznapok, a Cseh Sörkert és az augusztus végére a Nagyerdőre tervezett gasztronómiai rendezvény.

Címlapkép: Getty Images