Hihetetlenül aranyos borjúfóka-párt adományozott a Nyíregyházi Állatpark: itt lesz az új lakhelyük

MTI 2020. december 21. 19:07
A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket.

Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert zoológiai osztályvezetője elmondta, hogy a 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion hétfőn indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból.

A szakember megjegyezte, az állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Ennek jegyében hamarosan

A borjúfókák szállítását több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg: a magyar és a szerb szakemberek a takarmány és a vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról, valamint felkészítették az úszólábúakat a beládázásra és a szállításra is. Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen korábban a palicsi gondozók már többször jártak tapasztalatcserén Nyíregyházán - tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.

A borjúfókákról képek is készültek:

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila