Ekkora busát még nem láttunk: fotón mutatjuk az év rekordméretű gigahalát

HelloVidék 2021. július 4. 18:00
A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára hétről hétre kerülnek fel a hatalmas halak, ezúttal az idei év vélhetően legnagyobb busája akadt a hobbihorgász, Bakonyi Balázs horgára. A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos hal derekasan küzdött, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták.

Harcsázni készült Bakonyi Balázs a Ráckevei Duna-ágon, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. Fél órán keresztül azt hitte a horgász unokatestvérével, hogy harcsával van dolguk. Másfél órán zajlott a kemény küzdelem Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között, írja a Pecaverzum.

A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát

- mesélte el a hobbihorgász a portálnak.

A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos busa derekasan küzdött az életéért, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták. Mérlegelés és fotózás után visszaengedték a vízbe.

Címlapkép: Getty Images