Sosem láttunk még ehhez foghatót: fotón a horogra akadt, fekete halritkaság

HelloVidék 2021. július 23. 16:00
Rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Majosligeten a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A Majosligeti Páros Kupán ez a ritkaság nem a méretével, hanem a színével hódított, el is nevezte Démonkának a szerencsés horgász.

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete színű ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén, írja a pecaverzum.hu.

A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán Gréczi Zoltánnak, aki el is nevezte a különleges halat Démonkának.

A portál utánajárt a fekete ponty rejtélyének is, a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét kikérve. Harka Ákos elnök elmondta, hogy részletes elemzést készítenek majd, előzetesen pedig így nyilatkozott a lapnak:

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem.

A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp Team néven. Zoltánnak hetven méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán. A szerencsés horgász a meglepetéshalon kívül is jó napot zárt, hisz 3. helyezett lett a kétfős csapat a versengésen.

Címlapkép: Getty Images