Összefogás született Nyíregyházán: így mentik meg a főtéren kidőlt karácsonyfát

HelloVidék 2021. december 13. 10:06
Pusztított a viharos szél Szabolcsban is. A megyeszékhely karácsonyfáját ki is döntötte. Most a városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégén figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul.

Borzalmas és szívfacsaró látvány fogadta azokat, akik vasárnap reggel Nyíregyháza belvárosában sétáltak: a viharos időjárás miatt a hirtelen feltámadt, erős szél kidöntötte a város ékességét, a Kossuth téren felállított karácsonyfát.

A viharos időjárás sajnos a fát is megtépázta, a rendkívül erős szél miatt tört el és dőlt ki a helyéről. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul.

- mondta el a szon.hu megkeresésére Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Reggel óta azon dolgozunk, hogy a fenyő visszakerülhessen a méltó helyére, ugyanis szerencsére megmenthető, nem kell új karácsonyfát keresnie a városnak. A fát két méteren visszagallyaztuk, így kerülhet újra a helyére. Ebben a katasztrófavédelem munkatársai segítenek egy hatalmas daru segítségével, és az a célunk, hogy a karácsonyfában hétfőn már újra gyönyörködhessenek a belvárosban sétálók

- tette hozzá Petró Árpád.

Címlapkép: Getty Images