Embernagyságú halszörnyet fogott ki a mázlista pecás: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás + Videó

HelloVidék 2022. szeptember 11. 12:03
Bőven két méter fölötti harcsát fogtak a Tisza tokaji szakaszán – írta a Pecaverzum.

Bolló Bence Tóth László csapatársával elindul a hétvégén esedékes csónakos páros pergető versenyen, amelyet a Bodrogon rendeznek. Bence ezért szeptember 7-én, szerdán edzeni ment, és délutánig a kősüllőket üldözte. Amikor befejezte a tréninget, maradt még egy szabad órája, ezért úgy határozott, hogy átmegy a Tiszára, felszerelést váltott, és megpróbált egy nagyobb harcsát elcsípni - számolt be róla a Pecaverzum.

A Tisza tokaji szakaszára ment tehát, a nagyfalusi kanyarhoz. Ahogy a lapnak mesélte, többször járt már azon részen, és a radaron tavaly és idén is feltűntek a kapitális egyedek. Egy 50-150 grammos dobósúlyú, 198 centis bottal próbálkozott vertikális műcsalival, és közben kuttyogatott. A kapásra nem sokat kellett várnia, szembe jött vele csónakkal a Hegyalja Harcsafogó Kupa főszervezője. Intettek egymásnak, majd másfél óra múlva már küldte is a fotókat Bence Vass Istvánnak. A harcsa a kapás után egyből megindult a mélyebb részek felé.

A fárasztást nehezítette, hogy Bence egyedül volt, neki kellett a bottal a halat, és a motorral a csónakot irányítania. Nem volt egyszerű kifognia, de végül csak megadta magát a harcsa.

A csónakban található egy rács, amihez hozzámérte Bence a harcsát, és látta, hogy ez bizony jócskán meghaladja 200 centimétert. Hívta az egyik barátját, és a fogás helyszínétől 3 kilométerre a parton pontosan is meghatározták a hosszát, ami 240 centiméternek bizonyult. (A teljes hosszát mérték, nem faroktőtől orrcsúcsig.) A tömegét nem mérték le, de óvatos becslések szerint is 80 és 100 kiló között lehetett.

Címlapkép: Getty Images