Kapitális fogás: hatalmas harcsapárost fogtak ki a Hortobágyon

HelloVidék 2022. november 25. 16:02

Ahogy arról a Pecaverzum beszámolt, fantasztikus heteket tudhat maga mögött Zalkodi András, aki rövid idő leforgása alatt több horgászt is hozzásegített ahhoz, hogy megfogja élete legnagyobb harcsáját.

Ahogy a portál írja, November 5-én, szombaton a déli órákban érkeztek meg a tóhoz Lénárt Istvánnal, aki megkérdte Andrást, hogy segítsen neki.

Amikor elkezdtünk behúzgálni, akkor már a bojlisok akasztottak egyet. Bementem nekik segíteni csónakkal, de akkora volt a harcsa, hogy én sem tudtam beemelni a csónakba. A végén sajnos megtépte őket, bőven mázsa feletti volt. Nem értem át a száját, hogy meg tudjam fogni, és be tudjam húzni a csónakba

- mesélte a lapnak András. Hozzátette, a kis intermezzot követően aztán ők is elhelyezték felszereléseiket a kiszemelt, végleges helyre. Az első kapás a spannolós módszerrel felkínált kiló körüli kárászra 18:45-kor érkezett, míg a második három órával később. Mindkét harcsát sikerült partra emelni, az első volt a nagyobb, 85 kiló (224 centiméter), míg a második a kisebb, 65 kiló (207 centiméter).

Címlapkép: Getty Images