Nem semmi ajánlat: félmillió forintért vehetsz itt horgászbérletet, nagyon megéri!?

HelloVidék 2022. november 26. 20:01

Igazán szokatlan ajánlattal rukkolt elő a Zala megyei Lenti határában található Sárbereki Horgásztó. A közösségi oldalukon meghirdetett akció keretében öt évre szóló területi engedélyt lehet váltani. A horgászjegy érvényessége 2023. január elsejétől 2027. december 31-ig tart, és potom félmillió forintba kerül, szúrta ki a Pecaverzum.

Az összeg, amelyet ezért a lehetőségért ki kell fizetni: 499.999 forint. Ezért a summáért tehát a tó nyitva tartási idejében korlátlanul „lógathatunk”, de halat egy darabot sem vihetünk haza, ugyanis a vízterületen a C&R horgászat (catch and release, megfogni és visszaengedni) van érvényben.

Az akció még él, akinek van ennyi fölösleges pénze, és biztosítani szeretné horgászhelyét az elkövetkezendő fél évtizedre, mindenképpen érdemes eljátszania a gondolattal, hogy még idén a fa alá kerüljön az igazán kuriózumnak számító területi engedély.

A tó honlapja szerint a zalai dombok közt megbúvó Kerka-parti kisváros, Lenti bányatavából alakították ki a Sárberki horgásztavat. A város észak-keleti végén elterülő 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tó partján épült 15 faház kitűnő szálláslehetőséget kínál családi hétvégék, baráti társaságok összejöveteleihez. Az erősen feltörő forrásoknak köszönhetően állandó, bő, átfolyó vízhozam, a jelentős, helyenként 4-6 méteres vízmélység és a nagyon jó vízminőség lehetővé tette az intenzív haltelepítést.

Címlapkép: Getty Images