Ez a magyar specialitás tarol a karácsonyi vásárokon: imádják, nem tudnak betelni vele

HelloVidék 2022. november 27. 15:30

A londoni karácsonyi vásár igaza slágere a magyarok nagy kedvence, a sajtos-tejfölös lángos. Igaz, mi a legszívesebben nyáron fogyasztjuk a finomságot, de más országokban az adventi vásárok téli különlegességeként hódít, és mindenütt nagyon szeretik. A HelloVidek újságírói személyesen is tapasztalták ezt Németországban, Svédországban, de Dániában is. 

A Hyde Parkban található Winter Wonderland – azaz Téli Csodaország - 2007 óta működik, és évről évre egyre nagyobb és izgalmasabb. Mi több, idén második lett a világ 10 legjobb karácsonyi vására között - írja a Daily Star. A brit újságíró, Sophie Foster végigkalauzolja az olvasót a különleges helyszínen, ami hagyományos kézműves standokat, vidámparkba illő játékokat, és bőséges étel- és italválasztékot kínál, számol be róla a Ripost.

"Imádtam a magyar lángost!"

Akik szeretik a tradicionális német piaci ételeket, bőséggel találnak különböző sült kolbászokat a standokon, és lehet kapni sajttal és savanyú káposztával töltött hotdogot is, de Foster a cikkében külön figyelmet szentelt a magyar lángosnak, amiről azt írja:

Imádtam a hagyományos magyaros lángost is, ami egy forró sült tészta tejföllel és sajttal, mint egy pihe-puha pizza. Nagyon finom, ha látod, mindenképpen próbáld ki!

Címlapkép: Getty Images