3+1 toplistás adventi vásár vidéken: ahol a forralt bor mellett pompás forgatag is vár

HelloVidék 2023. november 17. 14:02

December az advent időszaka, a készülődés, a fény, a szeretet ünnepe, amikor forralt bor, narancs és fahéj illata járja át a levegőt. Az ország nagyvárosaiban már javában zajlanak az előkészületek. Cikksorozatunk következő részében megnéztük, hogy mivel készülnek idehaza a délkeleti nagyvárosok.


 

Kecskemét

2023-ban újra megrendezik Kecskeméten az adventi vásárt, mely december 1. és 23. között várja a hangolódásra éheseket.

Több héten át finomabbnál finomabb étel- és italkínálattal várják a vendégeket, emellett a nagy hidegben színes programok keretén belül is felmelegedhetnek. Az adventi vásár Kecskemét történelmi fő terén, a Kossuth téren kerül megrendezésre.

A karácsonyhoz kötődő játékok, rituálék, hagyományok felelevenítése mellett varázslatos fényjátékkal, adventi dallamokkal teszik még meghittebbé, még hangulatosabbá az ünnepvárás időszakát. A színpadi és más egyéb műsorkínálat, a jégpálya szolgáltatásai kellemes időtöltést kínálnak minden korosztály számára, és miközben élvezik a tél jókedvű örömeit, beszerezhetik a szeretteiknek szánt különleges ajándékokat is a vásárban.

A Kecskeméti Piac szervezésében, 2023. november 26-án, vasárnap 7.00-12.00 óráig kerül megrendezésre a Bohém Piac karácsonyi külön rendezvénye: egy rendhagyó Karácsonyi vásár a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér hátsó részén.

A bőséges kézműves és termelői portékaválaszték mellett, karácsonyi hangulatot idéző selfipont, vattacukor, popcorn, forraltbor kóstoló várja a piacra érkezőket. A piaci Karácsonyi vásár kiváló ajándékozási lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretik a különlegességeket, az egyedit, a minőségit és preferálják a hazai termékeket!

A szilveszteri mulatságról nívós együttes gondoskodik, éjfélkor pedig tűzijáték köszönti az újévet és a főterén együtt ünneplőket. „Az ünnep azé, aki részt vesz benne!” A kecskeméti Téli Fesztivál kínálata megszólítja, hívja és a közösséghez vezeti az odalátogatókat

Szeged

A szegedi adventi készülődés december 1-én kezdődik, a programok, látványosságok a finom forralt borok és gasztronómia élmények egészen december 24-ig várják az érdeklődőket a Dóm téren.

A hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnap előtt, december 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját.

Megérkezett a Dóm térre és a tervek szerint október végén elindul az ötven méteres óriáskerék, amiből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra. Idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is.

Két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér, ami remélhetőleg sokak kedvence lesz. Hétvégenként a zenés programok mellett látványos tűzzsonglőr show várja majd a kilátogatókat. A vendégek a nézelődés és vásárlás mellett jókat ehetnek és ihatnak a megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. December 3-ától vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.

A Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni és természetesen idén ünnepi ruhát ölt a belváros, lesz karácsonyi díszvilágítás, óriás rénszarvas és mikulás szán is.

Békéscsaba

2023. november 26-tól újra megnyitja kapuit az év legvarázslatosabb és egyben a megye egyik legnagyobb eseménye, a Békéscsabai Adventi vásár. A hangulatos vásáron minden dísz, ajándék és kellék beszerezhető, ami a karácsonyi ünnephez és készülődéshez szükséges. Leginkább kézműves árusok portékáit vásárolhatják meg, akik szeretettel készítették különböző tárgyaikat.

Szolnok

A Kossuth téren felállított Adventi Falu és a Hild téri Karácsonyi Vásár a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. egyik kiemelt rendezvénye.

A Kossuth téren adventi falu, a Hild téren pedig karácsonyi vásár várja a látogatókat. A város karácsonyfája idén is a Kossuth téren áll majd. A várakozás időszakában az ünnepi hangolódást zenei programok, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek is segítik. A szervezők remélik, hogy a kínált programok és élmények sokak számára jelentenek majd felhőtlen szórakozást, és mindenkinek elhozza a szeretet ünnepének hangulatát.

A város karácsonyfája idén is elfoglalja majd méltó és megszokott helyét a Kossuth téren, melynek csodálatos fényeit felemelő érzés megcsodálni. Emellett kulturális programok sokasága, varázslatos mesevilág várja a kilátogatókat, a betlehemi installáció egyedi látványvilágot teremt. Az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak is élményekben gazdag kikapcsolódást kínál.

Címlapkép: Getty Images