30 éves lett a híres magyar sörfőzde: ilyen különleges karácsonyi ízű sörökkel ünnepelhetünk

HelloVidék 2023. november 28. 17:27

Egy ikonikus ünnepi sörkollekciót mutatott be a Szent András Sörfőzde, ami az elmúlt tíz év legizgalmasabb karácsonyi ízeit vonultatja fel megalkotva így a kincset érő karácsonyi ajándékot. A sörfőzde ezzel a szívet melengető, limitált kiadású díszdobozos Esthajnal-válogatással ünnepli a 30. jubileumi születésnapját és magát a legszebb ünnepet az évben, a karácsonyt.

A Szent András ünnepi Esthajnal válogatása a főzde négy legemlékezetesebb karácsonyi sörének egyedülálló kombinációját tartalmazza: az Esthajnal ’14-et (pine ale fenyőrüggyel és borókával), az Esthajnal ’18-at (imperial stout füstölt szilvával), az Esthajnal ’19-et (black IPA őszibarackkal) és az Esthajnal ’22-őt (mézeskalácsos belga ale). Ha valaki érdeklődik a kisüzemi sörök iránt ezzel a válogatással biztosan újraélheti az elmúlt 10 év karácsonyainak legszebb pillanatait, vagy csak bepótolhatja azokat az élményeket, amelyről korábban lemaradt.

Nem csak egy ünnepi sörkollekció

A Best of Esthajnal válogatás nem csupán egy ünnepi sörkollekció, hanem egy üzenet is: a karácsony és az ajándékozás fontosságát szeretnénk hangsúlyozni. Ezek a már-már ikonikus sörök nem csupán egy nosztalgikus utazást jelentenek a múltba, de lehetőséget adnak arra is, hogy valami igazán különleges meglepetéssel ajándékozhassuk meg azokat, akiket igazán szeretünk

- árulta el a Szent András Sörfőzde ügyvezetője, Bukovinszky Béla.

Évről-évre megújul a karácsonyi ízvilág

Az idei Esthajnal válogatás tökéletes ajándék mindazoknak, akik szeretnék megosztani az ünnepek varázsát és különlegességét családjukkal és barátaikkal, de izgalmas élmény azoknak is, akik szeretik az ízekben-illatokban gazdag fűszeres-gyümölcsös sörkülönlegességeket, vagy csak szívesen kipróbálnak valami újat a szeretet ünnepén.

A Szent András Sörfőzde 2013 óta készíti el minden évben Esthajnal néven az aktuális karácsonyi sörét. A sorozat darabjai minden évben ezen a néven, de évről évre más ízvilággal készülnek. A főzde törekszik arra, hogy ahogyan más sörei, úgy Esthajnal-alkotásai is kategóriákat feszegessenek.

Címlapkép: Getty Images