Dübörög az ünnepi adományozás: különleges csokicsomagokat kapnak ezek a rászoruló gyerekek

HelloVidék 2023. december 22. 12:05

Az ünnepeket kórházban töltő kisgyermekeket segítettek mosolyhoz a Bohócdoktorok, mégpedig szeretetcsoki csomagok jóvoltából. Sürögtek - forogtak a piros orros bohócdoktorok, csomagokat töltöttek, hogy még karácsony előtt eljuthassanak dobozokba rendezve a szaloncukrok, csokifüggelékek, és táblás finomságok a gyermekeket gyógyító intézményekbe.

A csomagokat gyermekek szeretet-üzenetei és rajzai tették személyesebbé. A Szeretetcsokikból a nagybeteg kicsik mellett a szakdolgozó személyzetnek is jutott. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a Szeretetcsoki jótékonysági összefogás ad lehetőséget arra, hogy a gyermekeket gyógyító intézményekbe ezernyi örömöt okozó finomságok bekerülhetnek.

A csokiadományok segítik a betegségből felépülőket, illetve az orvosokat, nővérkéket, a szakdolgozókat is picit jobb kedvre derülni. A Bohócdoktorok egyébként rendszeresen visznek gyermekkórházakba szánt csomagokban játékokat, írószereket, vásárlási utalványokat, édességeket, a lábadozó gyerekek örömszerzésére, az egészségügyi dolgozók életének megkönnyítésére.

Címlapkép: Getty Images