Brutális drágulás: ennyivel emelik a vidéki nagy edzőtermek az idei áraikat

Szurok Dávid 2024. január 1. 07:32

Az új év nemcsak egy új esztendőt jelenthet, hanem egy egészen új életmódváltást is. Karácsony alkalmával hajlamosak vagyunk picit ellazulni, és jóval többet enni a kelleténél. A legtöbben újévi fogadalmakkal kezdik a januárt, mondván az idei évben megpróbálnak tudatosabban élni. Az ünnepek alatt felszedett súlyfeleslegtől nem könnyű megszabadulni, szerencsére azonban ma már rengeteg edzőterem van idehaza, ami nagy segítség lehet a sportolni vágyóknak. Körképünkben öt nagy vidéki város két-két nagyobb edzőtermeinek a tavalyi árát vettük górcső alá, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy január elsejével mennyivel fognak nőni az egyes jegy, és bérletárak. Összességében elmondható, hogy a legtöbb hely idén is kénytelen lesz emelni, ám van olyan edzőterem, ahol átmenetileg nem fognak változni az árak.

Magyarországon számtalan edzőterem található. A kisebb edzőtermektől a hatalmas edzőkomplexumokig széles a lista. Nem könnyű eldönteni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb a céljaink megvalósítására. Rengeteg szempont szerint lehet kiválasztani melyik lesz az, ahová rendszeresen le fogsz járni. Ezek közül az egyik legfontosabb nyilván az ár, és a megközelíthetőség.

Szerencsére manapság már lassan minden nagyobb városban találhatóak edzőtermek Magyarországon. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy az infláció hatásainak mérséklése miatt már egyre több a teljesen automatizált, önkiszolgáló edzőterem, melyekkel a munkabérek terén próbálnak spórolni az üzemeltetők. A klasszikus edzőtermeket azonban nem fenyegeti veszély, mivel a sajátos környezetet sosem fogják az ilyen újdonságok kiszorítani. A koronavírus-járvány elterjedése óta ugyanakkor már egyre népszerűbbek a szabadtéri csoportos edzések is.

Az árszabás rengeteg tényezőtől függ, az összeget nagyban meghatározza a terem mérete, elhelyezkedése és a különböző szolgáltatások. Általánosságban azonban elmondható, hogy vidéken a napijegyek 1800 forintnál, a havibérletek pedig 10-15 ezer forintnál kezdődnek. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy még egyes városokon belül is nagy lehet a szórás. A HelloVidék most annak járt utána, hogy az egyes nagyobb vidéki városokban hogy alakulnak idén a díjszabások az egyes edzőtermekben.

Debrecen

Nem kérdés, hogy a megnövekedett rezsiköltségek bizony az edzőtermeket sem kímélték, és a legtöbb hely csak áremeléssel tudja biztosítani a zavartalan üzemelést. Így van ez a hajdúsági városban is, ahol két edzőterem árait néztük meg. A The Gym három szinten, funkciók szerint elkülönítve, magas szintű szolgáltatást nyújtva várja az edzeni vágyókat. Ami az árakat illeti lapunk úgy tudja, hogy a debreceni edzőterem január elsejétől is a tavalyi árakkal várja idén is a sportolni vágyókat.

  • Felnőtt havi korlátlan
    14000 Ft

    Diák havi korlátlan
    11500 Ft
  • Napijegy
    2300 Ft

A másik a Scitec Fitness Club Debrecen, ami egy igen impozáns hely. Több, mint 2200 négyzetméteren várják a kikapcsolódni vágyókat a világ vezető erősítő- és kardio gépei. A Hello Vidék kíváncsi volt arra, hogy január elsejével mennyivel fognak nőni az árak. Megkeresésünkre az edzőteremtől azt a választ kaptuk, hogy a bérletek esetében 8 százalékkal fogják emelni a díjakat, míg a napijegyek ára nem fog változni. A tavalyi díjszabás így néz ki.

  • Felnőtt havi korlátlan
    18500 Ft
  • Diák havi korlátlan
    16000 Ft
  • Napijegy
    3000 Ft

Veszprém

A Cutler by Scitec Nutritions Veszprém a város egyik legnépszerűbb helye, nem csoda, hiszen a hely tulajdonosa Kathi Béla erőemelő, kétszeres Superbody abszolút győztes, WABBA-világbajnok, erőemelésben és fekvenyomásban is országos bajnok. A teremben több mint 20 kardiógép áll a kardiózni vágyóknak. A helyen képzett személyi edzők állnak vendégek rendelkezésére. A több mint 1300nm-en a legmodernebb gépek közül válogatva fejleszthetik izmaikat a kikapcsolódni vágyók. Jó hír, hogy a veszprémi edzőteremben január elsejétől se fognak növekedni az árak - tudtuk meg az edzőteremtől, amik így fognak továbbra is alakulni:

  • Felnőtt havi korlátlan
    15490 Ft
  • Diák havi korlátlan
    11900 Ft
  • Napijegy
    2500 Ft

A királynők városának másik ikonikus helye a Top Gym, ami folyamatosan megújuló gépparkkal, csúcsminőségű kondigépekkel várja a vendégeket Veszprém belvárosában, 650 négyzetméteren. Az árak tekintetében nem sokkal olcsóbb, mint a másik edzőterem.

  • Felnőtt havi korlátlan
    14500 Ft
  • Diák havi korlátlan
    11800 Ft
  • Napijegy/ Felnőtt
    1900 Ft

A Top Gym kérdésünkre elmondta, hogy január elsejétől átlagosan 10-15 százalékkal fognak nőni az áraik, ami egy korlátlan diákbérlet esetében 13 ezer forintot fog jelenteni.

Pécs

Pécsett a Fitness World Edzőterem Pécs-Kertváros 2009 óta fogadja a sportolni vágyókat teljesen megújult profi gépparkkal. A terem csúcskategóriás gépekkel van felszerelve, a családias hangulat, barátságos légkör, tiszta, rendezett környezettel bíró hely régóta nagy népszerűségnek örvend a városban. Az árak itt jóval barátságosabbak, mint a fent említett termekben.

  • Felnőtt havi korlátlan
    12900 Ft
  • Diák havi korlátlan
    10900 Ft
  • Napijegy
    1800 Ft

Mint megtudtuk, január elejével nem egészen egy 10 százalékos emelés lép itt is életbe, ami átlagosan ezer forinttal emeli a fent említett díjakat.

Pécs legújabb, legnagyobb és leginnovatívabb Gym & Fitness terme 2022-ben nyílt meg. A Cutler Gym & Fitness Pécs 900 négyzetméteres küzdőtérrel, 330 fős öltözővel, szaunával, Protein Barral, és csoportos teremmel van felszerelve. Jó hír, hogy január elsejével itt nem fognak változni az árak.

  • Felnőtt havi korlátlan
    16900 Ft
  • Diák havi korlátlan
  • 14900 Ft
  • Napijegy/Felnőtt
    2400 Ft

Szeged

Szeged legújabb terme a Cédrus Prémium Fitness tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető. Az exkluzív környezetben, prémium minőségű MATRIX gépparkkal formálhatjuk a testünket olyan egyedi szolgáltatásokkal ötvözve, mint a játszóház, ahol profi gyermekfelügyelők gondoskodnak a kicsikről, hogy nyugodtan edzhessünk.

A gyönyörű műemlék épületben, a legújabb design szerint kialakított komplexumunkban ingyenes parkolás, speciális Covid-védelem, profi oktatók gondoskodnak a biztonságos edzésről. Megkeresésünkre a Cédrus Fitness közölte, hogy módosúlni fognak az árak náluk is, de hogy mennyivel azt egyelőre még nem tudták megmondani.

  • Felnőtt havi korlátlan
    14990 Ft
  • Diák, havi korlátlan
    12900 Ft
  • Napijegy/Felnőtt
    4300 Ft

A Global Fitness Szeged eddig sem aprózta el a dolgot, a Makkosházi körúti konditerem 1800 négyzetméteren, 150 profi géppel és díjmentes szaunával garantálja a mozgás élményét, mint gyakran hangsúlyozzák, a fókuszban a hétköznapok embereivel, azokkal a szegediekkel, akik munka, gyereknevelés mellett (is) szeretnének fittek maradni. A HelloVidék úgy tudja, hogy január elsejével lesz olyan jegy/bérlet, aminek az ára 15 százalékkal fog emelkedni, de lesz olyan, aminek a díja nem fog változni. A lenti árak az év végi díjakat tükrözik még.

  • Felnőtt havi korlátlan
    16000 Ft
  • Diák, havi korlátlan
    12000 Ft
  • Napijegy/Felnőtt
    2000 Ft

Győr

Az immár 27 éves GALAXY body & fintess centrum 1500 négyzetméteren terül el a maga 120 darab gépével, 4 funkcióteremmel Győrben. A konditerem a jobbnál-jobb csoportos edzésekkel és szuper óraadókkal várja a látogatókat: Reggeltől estig: AEROBIC, DEEPWORK, GERINCTRÉNING, SPINNING, BOX, STEP, TABATA, TRX, ZSÍRÉGETÉS. A fenti edzőtermekkel szemben ez az egyik legolcsóbb terem az általunk felkeresett helyek közül. Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy január második hetében itt is drágulni fognak a bérletek, azt hogy mennyivel még kérdéses.

  • Felnőtt havi korlátlan
    10400 Ft
  • Diák, havi korlátlan
    8950 Ft
  • Napijegy/Felnőtt
    1600 Ft

A Cuttler Fitness Győr eszközparját tekintve egyedülálló, mivel azt úgy állították össze, hogy minden gyártó gépsorozatának a legjobb elemeit, tagjait választották ki, így ezek segítségével minden izomcsoportra a leghatásosabb edzésmunkát tudják elvégezni a sportolni vágyók. Kardió gépparkjuk is széles választékot kínál (több mint 50 kardiógéppel) a hagyományos futópadok, eliptikus trénerek és biciklik mellett vannak pl. lépcsőző gépek, wave gépek és taposók is. Hasonlóan a többi teremhez január elsejével itt is nőni fognak az árak, azonban azt egyelőre még nem tudni mennyivel. Az árak még a tavalyi díjakra vonatkoznak.

  • Felnőtt havi korlátlan
    16990 Ft
  • Diák, havi korlátlan
    13990 Ft
  • Napijegy/Felnőtt
    2490 Ft

Címlapkép: Getty Images