Magyarország még egyet lépett a környezetvédelem útján

HelloVidék 2018. november 13. 14:00
A Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Sormáson, az M7-es autópálya lehajtótól mindössze két kilométerre található István Parkhotel és Étterem parkolójában létesítette az első vidéki villámtöltő központját, ahol egyszerre akár 9 autó tudja igénybe venni a töltőket.

A társaság Sormáson a hazánkban egyedülálló Tesla Supercharger-ekkel összesen 2 db villámtöltőt és 3 db dupla gyorstöltőt telepített. Ilyen Tesla töltő Győrben is megtalálható. A töltőállomáson Tritium 50 kW (DC), Efacec 50 kW DC + 43 kW AC (DC/AC), Ensto 2x22 kW (AC), Schneider 2x22 kW (AC) és Circontrol 2x22 kW (AC) töltőket találnak a felhasználók.

Az NKM Mobilitás Kft., mint a Nemzeti Közművek e-mobilitással és CNG szolgáltatással foglalkozó üzletága, az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve kész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást és operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.

Az NKM egy éve Mobiliti néven indította el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze közel 4,5 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte.

Az NKM már több mint 40 töltőt üzemeltet országszerte.