December 1-től már megveheted a jövő évi autópálya matricát

MTI 2018. november 29. 13:00
December 1-től megvásárolhatóak a 2019-es évre a hazai megyei és éves országos autópálya matricák, a 2018-es évhez képest változatlan áron.

A hazai díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, ezért a D1 (motorkerékpár, személyautó), D2 (kishaszongépjármű, lakóautó, mikrobusz), B2 (busz), és az U (D2 és B2 kategóriák vontatmányai) járműkategóriák esetében a felhajtás előtt gondoskodni kell a matrica beszerzéséről.

Az elővásárlás interneten keresztül, online bankkártyával vagy átutalással, SMS-ben, mobil applikációk segítségével valamint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél is megoldható.

Az elővásárlás előnye, hogy a matricák ajándékba is adhatók, illetve céges felhasználók esetén még a 2018-as évre elszámolhatóak költségként.

Fontos tudnivaló, hogy az elővásárolt matricák érvényességének kezdete 2019. január 1., nem pedig a vásárlás napja vagy egyéb más nap, így ezek a jogosultságok idén még nem használhatóak. Az érvényesség vége 2020. január 31., így összesen 13 hónap érvényességi idővel számolhatnak az elővásárló autósok.