Hivatalos: új völgyhidat kap Veszprém

HelloVidék 2019. január 21. 09:25
Előkészítik az újabb veszprémi völgyhíd építését, a kormány több ponton módosította és 115 új projekttel kiegészítette a közlekedési beruházások listáját - írja a veol.hu.

Rengeteg közlekedési infrastruktúra-beruházással bővült a közlekedési rendelet melléklete, amely a Magyar Közlönyben jelent meg - hívta fel rá a figyelmet a veol.hu. A rendelet célja, hogy a gyorsforgalmi hálózat az ország bármely pontjáról elérhető legyen 30 percen belül, így 115 új projekt került bele a mellékletbe.

Ennek szellemében az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda között megépítésre kerül, de nem fogja érinteni Villányt. Az M7-es autópályát Zalaegerszeggel az M76-os autóút fogja összekötni, mely a holládi csomóponttól fog kezdődni. Emellett Esztergom is össze lesz kötve az M1-es autópályával az M100-as autóút megépítésének köszönhetően.

Veszprém megyében a 8-as számú főút és a 82-es számú főút közötti közúti kapcsolat megépítése, a Veszprém Aranyosvölgy feletti völgyhíd és a város belső elérhetőségét javító közútfejlesztések előkészítése kiemelt jelentőségű.