Autósok, figyelem! Ezen a térképen bármikor megnézheted, hol vannak a traffipaxok

Index 2019. május 31. 11:00
40 országban, köztük Magyarországon is elindította a Google Maps azt a szolgáltatását, amelyben előre telepített és mobil traffipaxokat valamit a megengedett sebességet jelzi a sofőrök számára - írja az index.hu.

A portál szerint azokat a felhasználók áltak feltöltött adtokat használják majd, mint a Waze - hiszen ez is a Google tulajdonában van. Jelenleg még arról nem tudni semmit, hogy a már bevált és ismert szolgáltatás más funkcióit is át fogják-e tenni a térképes alkalmazásba: mint például a dugók, balesetek jelzése.

Annak viszont örülhetnek a felhasználók, hogy a Googleg Maps jelezni fogja az adott úton megengedett sebességet, épp úgy, ahogy a Waze felületén is látszik. Emellett itt is egy kicsi traffipax ikon fogja mutatni, hogy az útszakaszon várható-e sebességmérés.

A térkép, ahogy eddig is az Android és az iOS felhasználók számára is elérhető lesz, viszont kezdetben csak az Android felhasználók tudnak majd bejelölni balesetet, mérést vagy egyéb közlekedési helyzetet. Azt jó, ha tudjuk, hogy Németországban, Franciaországban vagy Svájcban nem lesz elérhető a szolgáltatás, mivel ott ott a hatályos jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.