Forgalomkorlátozás várható Kecskeméten: két új közlekedési csomópontot építenek

MTI 2019. június 7. 12:01
Két új közlekedési csomópont épül Kecskeméten az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében, 260 millió forintból - tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

A beruházások a közlekedés biztonságának növelését célozzák a jelenleg balesetveszélyes helyeken, mondta el Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Az Irinyi út és a Március 15. utca kereszteződésében minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval.

A Mártírok útja és a Klebelsberg út találkozásánál mindkét irányban kialakítanak egy-egy forgalmi sávot a balra kanyarodó járműveknek. Új, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeket, az iskola előtt pedig új parkolóhelyeket építenek.

A nagyjából négy hónapig tartó fejlesztések során jelzőlámpákat telepítenek és korszerűsítik a közvilágítást is. A Mártírok útján 150 métert, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érint a beruházás. A kivitelezési munkálatok során teljes útzár nem lesz, de forgalomkorlátozásokra kell számítani, jelezte a polgármester.