A Balaton felett hangolódnak a pilóták: ezt látják a magasból

HelloVidék 2019. július 12. 14:00
A Red Bull Air Race elit pilótái közül ketten is a Balaton-part felderítésével ismerkedtek az új helyszínnel. François Le Vot (FRA) és Ben Murphy (GBR) versenyrepülőikből csodálhatták meg többek között a Hévízi-tavat, a Festetics-palota barokk szépségét és a Tihanyi-félsziget lélegzetelállító látványát.

Nem csak a természetvédelmi területet barangolhatták be madártávlatból a pilóták, a Bencés Apátság területén található Kéttornyú templomot is egy nem mindennapi szemszögből láthatták a versenyzők. Le Vot és Murphy a júniusi orosz megállót követően fej-fej mellett, a negyedik és ötödik helyen végzett a dobogón, ezen a hétvégén pedig a bajnokság többi résztvevőjére, elsősorban az élen haladó Joshide Murojára (JPN), Martin Šonkára (CZE) és Matt Hallra (AUS) gyakorolnak majd nyomást.

Kövesd te is figyelemmel a szezon utolsó európai futamát, ahol a Red Bull Air Race világbajnokság pilótái a Balaton-parti Zamárdiból indulnak. A július 13-i kvalifikációs napot követően 14-én, vasárnap mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat a Master Class versenyzői.

További információkért kattints az esemény weboldalára.