Óvatosan a strandolással: itt lehet viharokra számítani

HelloVidék 2019. augusztus 23. 08:30
Szerencsére a hétvégén is sokat fog sütni a nap és csak néhol lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. A meleg továbbra is marad, legtöbbször 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Időkép 30 napos előrejelzéséből.

Az előrejelzés szerint ma a napsütést elsősorban fátyolfelhők zavarhatják, de nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, ezeken a területeken néhol átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor is előfordulhat.
Az északi-északkeleti szél a déli tájakon megélénkülhet. Hajnalban 13 és 20, délután 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton maradhatnak 30 fok alatt a maximumok. A szakemberek szerint nem lesz front térségünkben.

Szombaton is megjelennek a fátyolfelhők, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés nyugaton, délnyugaton várható, itt átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar is kialakulhat. A keleties szél helyenként élénk lehet. A legmelegebb órákban 30-36 fokra van kilátás.

Vasárnap a napos időszakok mellett elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint északon és északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen futó zápor, zivatar. A Dunántúlon néhol megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 30-35 fokot mérhetünk.