Mi folyik Győrben? Egy nap alatt öt ittas sofőrt meszeltek le a rendőrök

HelloVidék 2019. október 28. 08:30
Egyetlen nap alatt öt sofőrnél jelzett az alkoholszonda Győr környékén, a balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja - írja a Kisalföld.

Ahogyan azt a lap írja, 2019. október 26-án 14 óra 20 perckor egy 48 éves nőt fogtak el a rendőrök, aki először elesett egy italboltból kifelé menet, majd beült az autójába. A Suzuki típusú járműjével többször nekiütközött egy parkoló Audinak. A járőrök az alkoholteszt során pozitív értékre leltek, a nőt pedig előállítátották további mintavételre.

Szintén október 26-án, 18 óra 27 perckor egy balesethez riasztották a rendőröket a Tét és Győrszemere közötti útszakaszra. Az Opel vezetője későn észlelte a kivilágítatlan, előtte haladó kerti traktort, ezért vészfékezése ellenére hátulról nekiment. Az alkoholszonda itt is pozitív értéket mutatott a traktoros esetében, ráadásul az ellenőrzés során kiderült, hogy eltiltás alatt vezetett.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja, valamint ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága. Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti.