Utólag fizetsz, ha nem figyelsz: hatalmas változások az M7-esen

HelloVidék 2020. január 16. 09:00
Az új csomópont miatt változtak a lehajtási szabályok az M7-esen, ezért érdemes még jobban figyelni, mivel aki téveszt, annak utólag kell fizetnie.

Érdemes figyelni az M7-es autópálya használóinak, mivel az új csomópont miatt változtak a lehajtási szabályok és aki téveszt utólag kell e-matricát vennie vagy megbüntetik. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Facebook oldalán adott információkat az új helyzettel kapcsolatban:

Balatonvilágosnál változott a forgalmi rend, amire a Budapest felől a Balaton irányába tartóknak kell jobban figyelniük.

Akiknek csak Fejér megyei matricájuk van, az eddigieknél korábban, az új, 710-es útra vezető csomóponti lehajtónál kell elhagyniuk az M7 autópályát. Ha tévesztenek legközelebb Siófok-kelet Csomópontnál van lehetőségük elhagyni az pályát, ahová már nem érvényes a Fejér megyei matrica. Így vagy Veszprém megyeivel, vagy Somogy megyeivel, vagy 10 napos e-matricával tudja megelőzni a jogosulatlan úthasználatot.

A Budapest felé haladók mindennapjait annyiban befolyásolja a forgalmi rend megváltozása, hogy Fejér megyei matricával Balatonvilágosnál mind a régi felhajtónál, mind pedig az új, 710-es főúti csomópontnál fel lehet menni az M7 autópályára.

Címlapkép: Getty Images