Túlélőcsomagot osztogattak a vonaton: így tiltakoztak a brutális késések miatt

HelloVidék 2020. február 24. 19:03
Az aktivisták szerint rejtvényekkel és frissítőkkel lehet csak kibírni az egyre hosszabb utazást a Mátészalka-Budapest vonalon. Menetrend szerint a két város közötti, nagyjából 80 kilométeres távolságot majdnem 2 óra alatt lehet megtenni.

Túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonaton utazóknak. A Mátészalkaleaks nevű csoport aktivistái a vonatok késése miatt tiltakoztak, adta hírül az RTL Klub híradója.

Éppen ezért keresztrejtvényt, tollat, ivólevet, ásványvizet, cukorkát és kislámpát is tettek a kis pakkokba. Összesen 150-et osztottak ki belőlük.

Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a több mint egy órát késő mozdonyokra, ezért van szükség a felszerelésre. Úgy gondolják, a mátészalkai és a debreceni utazóközönség is jobb szolgáltatást érdemel. Menetrend szerint a két város közötti, nagyjából 80 kilométeres távolságot majdnem 2 óra alatt lehet megtenni.

A MÁV-tól azt írták, felújítják a vonalat, ezért csökkenhet a menetidő, várhatóan két év múlva. Az aktivisták csoportja nem elégedett a válasszal: addig akarnak küzdeni, amíg minden követelésük meg nem valósul.

Címlapkép: Getty Images