Megszavazták: nem lesz belvárosi kerékpároshíd Szentendrén

HelloVidék/MTI 2020. március 3. 08:34
A szentendreiek úgy döntöttek, hogy a kerékpáros híd a belvárostól délre valósuljon meg - írta közleményében a polgármester. A 22082 lakosból 2622-en adták le voksukat.

A március 2-áig tartó kéthetes véleménynyilvánító szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22082 lakosából 2622-en adták le voksukat az EUROVELO 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedését illetően - írta közleményében a város polgármestere, Fülöp Zsolt, aki a közleményben úgy fogalmazott:

A leadott szavazatok 55,11 százalékát, összesen 1445 szavazatot kapott ez a helyszín. A két belvárosi hídhelyre együttesen 678 szavazat érkezett, ami a voksok 26,24 százaléka, míg a Határcsárda helyszínére 209-en voksoltak, ami 7,97 százalék.

A többi, északi hídhelyszínhez képest közelebb lesznek a tömegközlekedési kapcsolatok, a HÉV és a busz is.

A polgármester a képviselő-testület támogatását fogja kérni, hogy a városképi, környezetvédelmi és vízbázisvédelmi szempontokat kiemelten kezelve kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékes kormánybiztossal és Szigetmonostorral a projekt folytatása érdekében

Címlapkép: Getty Images