Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

MTI 2020. május 21. 14:04
A vidéki bölcsődék és óvodák a jövő héttől visszatérnek a rendes működésre, június 16-tól pedig szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok is az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Ez azonban csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek. Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről szóló törvényjavaslathoz, amelyet kedden kezdett tárgyalni a parlament.

Az államtitkár emlékeztetett: egyszerűbbé és gyorsabbá szeretné tenni a kormány az örökbefogadást, ezért a többi között nem lesz kötelező a tanfolyam elvégzése az örökbefogadó szülőknek. A fejenként 60-80 ezer forintos tanfolyam azonban ettől függetlenül ajánlott, és meg is marad lehetőségként. A javaslatnak köszönhetően viszont akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnának az örökbefogadók.

Címlapkép: Getty Images