Újabb kerékpárút épül: ezeket a településeket köti össze a több száz milliós szakasz

MTI 2020. május 28. 18:05
Újabb kerékpárúttal bővül az Oroszlány, Tata, Tatabánya térség. Megkezdődött Tatabányán az Erőmű-tó melletti kerékpárút építése, amellyel Oroszlányról már egészen a Dunáig el lehet jutni.

Megkezdődött Tatabányán az Erőmű-tó melletti kerékpárút építése 304 millió forintos költséggel, a teljes projekt befejezése után Oroszlányról Tatabányán és Tatát át egészen a Dunáig el lehet jutni kerékpárral. Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, hogy az 1620 méter hosszú és három méter széles út a tó dél partján vezet és követi a tavat használó horgászegyesület által kialakított murvás út nyomvonalát.

A most megkezdett útszakaszépítés folytatását két éven belül tervezi az önkormányzat, a teljes projekt költségvetése 733 millió forint. A beruházás összeköti az Oroszlány felé vezető és a Tata felől érkező kerékpárutakat. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik a Bécs és Budapest közötti Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz. Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült, Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

Címlapkép: Getty Images