Kilenc vidéki település fogott össze: több mint 300 millióból valósították meg közös terveiket

MTI 2020. július 9. 17:02
Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A tájékoztatás szerint a projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.

A projekt keretében például autóbuszmegállókat alakítottak ki, parkolók, gyalogátkelőhelyek, kerékpártárolók létesültek. Továbbá kerékpársávokat és a forgalmat lassító "fekvőrendőrt" alakítottak ki. A projekt keretében szemléletformáló eseményeket is tartottak a településeken, kerékpáros közlekedésbizonsági kiadványt, szóróanyagot készítettek.

Címlapkép: Getty Images