Ezt minden autósnak tudnia kell: fontos határidő jár le hétvégén, jó lesz figyelni rá

MTI 2021. január 25. 18:10
Az eddigi évek tapasztalatai alapján nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban, ami az ügyfélszolgálati pontokon, de akár még az elektronikus rendszerekben is fennakadásokat okozhat, figyelmeztetnek.

Fontos határidő közeleg: vasárnap, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2021. január 31. a határideje.

Az éves matricák ára idén inflációkövető mértékben, 3,9%-kal nőtt, szintén újdonság a mintegy 120 km-nyi új díjköteles útszakasz:

  • M25 - M3 és Eger összeköttetése
  • M4 - Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Cegléd és Abony között
  • M4 - Berettyóújfalu és Nagykereki között a román határig
  • M85 - folytatása "Sopron, kelet" csomópontig
  • M76 - Balatonszentgyörgyig az M7-től).

Nem mindegy, hol vesszük meg az új matricát. Érdemes tudni: ez a portál az egyetlen online felület, ahol az autósok a matrica mellé olyan díjmentes kiegészítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyekkel átlagos autóhasználat mellett is több ezer forint takarítható meg évente. A felhasználók bankkártyával és átutalással is fizethetnek a matricákért, akár regisztráció nélkül is vásárolhatnak.

Fontos tudnivaló, hogy

A kellemetlenségek elkerülése érdekében vásárláskor, még a fizetés előtt ellenőrizni szükséges a megadott rendszámot, felségjelet, járműkategóriát és az érvényességi időt.

Címlapkép: Getty Images