Ez aztán a lelkesítő hír: a Balaton után már itt is meglepnek minket várakozás közben

HelloVidék 2021. június 4. 09:02
Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján veszi kezdetét a "vers a peronon" kezdeményezés. Ennek keretében 71 vasút-, illetve autóbuszállomáson hallhatunk magyar verseket kiváló művészek előadásában egészen október 6-ig. 35 vers tölti meg az utasok lelkét 125 napon át. A nyári hónapokban 30 Balaton-parti vagy -közeli állomáson; szeptember 6-tól pedig egy hónapig további 20 vasút-, illetve 24 távolsági buszállomáson hallhatók a költemények országszerte.

A tavalyi nagy siker után idén már nemcsak a Balatonnál, hanem országosan is hallhatók lesznek versek június 4-től október 6-ig a MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV összesen 71 vasút-, illetve autóbusz-állomásán. A balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezésnek köszönhetően magyar költők verseit kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók, írja a mavcsoport.hu.

A Vers a peronon országos irodalmi eseménysorozat részeként, idén is a nemzeti összetartozás napján indul a verselés. Június 4-étől az október 6-ai nemzeti gyásznapig összesen 35 vers tölti meg az utasok lelkét, 125 napon át. A nyári hónapokban 30 Balaton-parti vagy -közeli állomáson; szeptember 6-ától pedig egy hónapig további 20 vasút-, illetve 24 távolsági buszállomáson hallhatók a költemények országszerte.

A költeményeket kiváló művészek: Beck Zoltán (30Y), Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Péter, Nagy Péter, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó mondják el.

A narrációt Kiss Ernő színművész látja el; a kiváló hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető; míg a zenei szignált, melyet a Kanadában élő Teleki Gergő zongoraművész szerzett, zongorán a 11 éves Mihály Adél adja elő.

Itt vannak a helyszínek

Június 4-től

szeptember 5-éig a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a révfülöpi, zánka-köveskáli, a balatonakali-dörgicsei, az alsóörsi, a balatonfűzfői, a balatonkenesei, a balatonaligai, a szabadisóstói, a szántódi, a balatonszárszói, a balatonszemesi, a balatonboglári, a balatonfenyvesi, a balatonmáriafürdői vasútállomáson, valamint a balatonvilágosi, a zamárdi, a balatonföldvári és a balatonlellei megállóhelyen;

október 6-áig a fonyódi, a siófoki, a keszthelyi, a balatonfüredi, a balatonalmádi, a veszprémi, a zalaegerszegi, a sümegi, a tapolcai és a zirci vasútállomáson.

Szeptember 6-ától október 6-ig

a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi, a debreceni, a nyíregyházi, a mátészalkai, a püspökladányi, a záhonyi, a szegedi, a békéscsabai, a kecskeméti, a kunszentmiklós-tassi, az egri, a szerencsi, a füzesabonyi, a mezőkövesdi, a soproni, a szombathelyi, a csornai vasútállomáson és Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron;

valamint a Volánbusz Salgótarján, Eger, Szolnok, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Kecskemét, Bonyhád, Paks, Szekszárd, Zalaegerszeg, Keszthely, Sopron, Szombathely, Esztergom, Kisbér, Tatabánya, Siófok, Nagyatád, Veszprém, Pécs, Érd, Népliget és Árpád híd autóbusz-állomásain.

Címlapkép: Getty Images