Egymázsás vaddisznó okozott súlyos balesetet: totálkáros lett az autó is

HelloVidék 2021. augusztus 13. 16:00
Szombathely felől Táplánszentkereszt irányába tartott egy Renault személyautó csütörtökön este, amikor az autó elé szaladt egy vaddisznó az út melletti kukoricásból.

Az egymázsás vaddisznó előtt már nem tudott megállni a Renault vezetője. Az autó utasa megsérült, a vad a helyszínen kimúlt - számolt be róla a 112 Press.

Az autó utasát lábsérülés gyanújával szállították kórházba. A vaddisznó a helyszínen kimúlt, az illetékes vadásztársaság érkezett érte. A becslések alapján egy egy éves, kb. 100 kilós állat szaladt az autó elé. A Renault-ra a kora miatt már nem kötöttek Casco-t. Mivel nyíltak a légzsákok is, így a jármű gazdasági totálkáros lett.

Vas megye fokozottan "vadveszélyes" megye, a közlekedés szempontjából, így javasoljuk gépjárműtulajdonos olvasóinknak, hogy ha tehetik, kössenek olyan biztosítást, ami vaddal való ütközéskor is megtéríti a kár nagyobb részét. A Casco-ban a "töréskár" nyújt erre fedezetet - amennyiben nem zárta ki a társaság a vaddal való ütközést, míg néhány biztosítótársaságnál a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé köthető kiegészítő vadkár biztosítás.

- hívja fel a figyelmet a lap.

Címlapkép: Getty Images