Sokan fognak neki örülni: milliókból újult meg számos kerékpárút a térségben

HelloVidék 2021. szeptember 3. 19:01
662,03 millió forintos Európai Uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósult meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezetésével, a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban megvalósult turisztikai fejlesztés útépítési, valamint szolgáltatás-fejlesztési elemeket egyaránt tartalmaz.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül valósult meg.

A GINOP – 7.1.9-17-2018-00020 számú projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése és ezáltal a turizmus élénkítése volt. A projekt keretein belül Sopron – Tómalom – Fertőrákos között, Fertőújlak és az osztrák határ között, valamint a Fertőújlak belterületi szakaszon teljesen megújultak a kerékpárutak.

Emellett a projektnek köszönhetően Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön kerültek kialakításra kerékpáros megállópontok. Három helyen vizesblokkal ellátott pihenő pont is helyet kapott, melyek közül a fertődi Csillagtúra központban kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség.

A csomagajánlatokban többek között megjelennek a kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz csatlakozott szállások, vendéglátóhelyek és látnivalók, akik a kerékpáros turisták igényeire szabott szolgáltatásokat kínálnak. A projektben elkészült a www.bringazasitthon.hu internetes portál, valamint a kerékpárosbarát szolgáltatók felméréséhez egy mobil applikáció, amely Bikefriendly néven érhető el az applikációs áruházakban. A projekt további konzorciumi tagjai, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, és Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány voltak.

Címlapkép: Getty Images